مقدمه
معنی این صحبت آن است که توضیحات متا (Meta Description) شما باید منحصر به فرد، توصیفی و مرتبط با صفحه باشد. بنابر این توصیه میکنیم که از توضیحات غیر مرتبط به متن نوشته شده در مقاله یا صفحه در توضیحات متا خود داری کنید. چرا که گوگل ممکن است بجای متا صفحه بخشی از نوشته شما را در نتایج جستجوی گوگل به کاربر نمایش دهد.
<meta name="description" content="Learn how to develop a tone of voice for your brand and use our template to get started.">
توجه : توضیحات متا همچنین می تواند در پیش نمایش پیوندها در رسانه های اجتماعی و سایر سیستم عامل ها ظاهر شود. اینها معمولاً از تگ Open Graph به نام «og:description» گرفته میشوند. اگر این بخش را تکمیل نکنید، پلتفرم ممکن است به جای آن توضیحات متا HTML شما (نوعی متا تگ) را نمایش دهد.
آیا توضیحات متا برای سئو مهم هستند؟
جذابیت متا دیسکریپشن میتواند افراد بیشتری را متقاعد کند که روی پیوند شما کلیک کنند و نرخ کلیک (CTR) و آگاهی از برند شما را افزایش میدهد. که هر دوی آنها( دیده شدن توسط کاربر و کلیک شدن لینک صفحه توسط آنها) اهداف اصلی سئو به شما میروند.
آیا برای هر صفحه باید توضیحات متا تنظیم کنید؟
تنظیم توضیحات متا (Meta Description) برای تمام صفحات شما ایده خوبی است. اما همیشه اجباری نیست.
توجه کنید که : با استفاده از ابزارهای مختلفی مثل سایت semrush و یا ابزار اسکریمینگ فراگ میتوانید به سرعت بررسی کنید که کدام بخش از صفحات سایت شما دارای توضیحات است یا اینکه تکراری بود و یا فاقد توضیحات متا است.
چگونه توضیحات متا مناسبSEO بنویسیم ؟
1. طول توضیحات متا را تا 105 کاراکتر (یا 680 پیکسل) قرار بدهید.
- دستگاه کاربر (به عنوان مثال، فضای بیشتری در دسکتاپ نسبت به تلفن همراه وجود دارد).
- عرض کاراکترها (به عنوان مثال، “m” از پیکسل های بیشتری نسبت به “i” استفاده می کند).
- عبارت جستجوی کاربر (یعنی کلمات در صورت پررنگ شدن پیکسل های بیشتری را اشغال می کنند).
توجه کنید که : اطلاعات مهم را نزدیک در ابتدای توضیحات متا خود قرار دهید. برای جلب توجه خوانندگان و جلوگیری از کوتاه شدن اطلاعات مهم این کار باید صورت بگیرد.
2. کلمه کلیدی هدف خود را در بخش توضیحات متا صفحه وارد کنید.
این توصیه به طور مستقیم بر SEO سایت شما تأثیر نمی گذارد. اما می تواند کاربران را تشویق به کلیک کردن کند. به خصوص به این دلیل که گوگل اغلب کلماتی را که در پرس و جو ظاهر می شوند یا مترادف آن هستند پررنگ می کند.
در این جستجو با اینکه وب سایت k2iran.com دارای رتبه اول در نتایج جستجوی گوگل است اما به دلیل نداشتن توضیحات متا و اینکه به طور خاص اشاره به کلمه کلیدی مد نظر کاربر نکرده است کاربر ممکن است رغبتی برای کلیک روی این سایت نداشته باشد و سراغ وب سایت بعدی برود.( به دلیل آنکه توضیحات اولیه مورد نیاز کاربر برای او نمایش داده نشده است).
اما وب سایت بعدی که نمایش داده شده است، دیجی کالا بوده و توضیحات متا به دلیل پررنگ بودن و برطرف کردن بخشی از نیازهای اطلاعاتی کاربر بیشتر مورد توجه او قرار گرفته و احتمالا دارای نرخ کلیک بیشتر خواهد بود.
3. برای کاربر توضیح بدهید که چه چیزی میخواهد در صفحه ببینید؟
توجه کنید که : قبل از نوشتن توضیحات متا، تجزیه و تحلیل هدف جستجو را انجام دهید. به طوری که بتوانید به کاربران اطمینان دهید که آنچه را که به دنبال آن هستند را در اختیار دارید.
4. متای صفحه شامل یک فراخوان برای اقدام (call to action) باشد.
- خرید آنلاین.
- بیشتر بدانید.
- رایگان امتحان کنید.
CTA ها را در توضیحات متا خود بگنجانید تا کلیک های بیشتری دریافت کنید.
5. اطمینان حاصل کنید که هر صفحه دارای توضیحات متا منحصر به فرد است.
6. اطلاعات مهم محصول را در بخش متا درج کنید.
- نام محصول و مدل های آن در صورت وجود.
- قیمت محصول و هرگونه تخفیف یا پیشنهاد خاص.
- ویژگی ها و مزایای محصول.
- در دسترس بودن محصول و نحوه ارسال محصول.
ابزارهای توضیحات متا (Meta Description)
Site Audit : با این ابزار وب سایت خود را برای تشریح متا گم شده و تکراری بررسی کنید.
On Page SEO Checker : با این ابزار ببینید آیا گوگل توضیحات متا شما را بازنویسی می کند یا خیر.
Google / Keyword Overview: با این ابزار متای رقبای خود را مرور کنید .
Site Audit :
On Page SEO Checker
توجه کنید که :
اگر گوگل توضیحات متا را برای کلمات کلیدی ویژه تر بازنویسی کند، لزوماً مشکلی نیست. اما باید سعی کنید حداقل توضیحات متا را برای کلمه کلیدی اصلی خود کنترل کنید.
Google / Keyword Overview
اگر هنگام نوشتن توضیحات متا (Meta Description) به ایده جدید دارید، کلمه کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید. و به بخش های رقبای برتر خود نگاه کنید.
PageImprove
SplitSignal