آموزش سئو
تاثیر متا دیسکریپشن در سئو سایت

توضیحات متا (Meta Description) چیست؟ چگونه میتوان یک متای خوب نوشت؟

فهرست مطالب

مقدمه

تگ توضیحات متا (Meta Description) یک عنصر HTML است که خلاصه ای کوتاه از یک صفحه وب را ارائه می دهد. می تواند به عنوان یک بخشی در زیر URL صفحه و عنوان صفحه در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل (SERP) ظاهر شود.
Google به طور خودکار یک بخشی از متن صفحات شما را بر اساس عبارت جستجو، محتوای صفحه و توضیحات متا صفحه، تولید می کند. هر بخشی از محتوای صفحه که گوگل معتقد باشد به اندازه کافی به هدف جستجوی کاربر نزدیک است را به عنوان متای صفحه در نتایج جستجو به کاربر نشان میدهد.

معنی این صحبت آن است که توضیحات متا (Meta Description) شما باید منحصر به فرد، توصیفی و مرتبط با صفحه باشد. بنابر این توصیه میکنیم که از توضیحات غیر مرتبط به متن نوشته شده در مقاله یا صفحه در توضیحات متا خود داری کنید. چرا که گوگل ممکن است بجای متا صفحه بخشی از نوشته شما را در نتایج جستجوی گوگل به کاربر نمایش دهد.

در زیر میتوانید نمونه توضیح متا صفحه در SERP گوگل ببینید :

توضیحات متا (Meta Description) چیست و چه تاثیری در سئو سایت دارد؟

برای ارائه توضیحات متا برای یک صفحه، آن را در بخش <head> کد هر صفحه اضافه کنید. در یک تگ توضیحات متا، مانند زیر:
<meta name="description" content="Learn how to develop a tone of voice for your brand and use our template to get started.">
بیشتر سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) و افزونه‌های SEO ( سئو وردپرس) به شما اجازه می‌دهند تا با تایپ کردن در یک فیلد مشخص، توضیحات متا HTML را اضافه و ویرایش کنید.
توجه :
توضیحات متا همچنین می تواند در پیش نمایش پیوندها در رسانه های اجتماعی و سایر سیستم عامل ها ظاهر شود. اینها معمولاً از تگ Open Graph به نام «og:description» گرفته می‌شوند. اگر این بخش را تکمیل نکنید، پلتفرم ممکن است به جای آن توضیحات متا HTML شما (نوعی متا تگ) را نمایش دهد.

آیا توضیحات متا برای سئو مهم هستند؟

توضیحات متا (Meta Description) برای سئو بسیار مهم هستند. حتی اگر آنها را جزو عوامل موثر رتبه بندی مستقیم در سئو سایت به حساب نیاوریم.
متا دیسکریپسن صفحه برای تولید قطعه هایی استفاده می شوند که به جستجوگران درباره صفحه شما اطلاعاتی را ارائه میدهند. و به شما کمک می کند در  SERP (search engine page) از رقبا جدا شوید.

جذابیت متا دیسکریپشن میتواند افراد بیشتری را متقاعد کند که روی پیوند شما کلیک کنند و نرخ کلیک (CTR) و آگاهی از برند شما را افزایش می‌دهد. که هر دوی آنها( دیده شدن توسط کاربر و کلیک شدن لینک صفحه توسط آنها) اهداف اصلی  سئو به شما میروند.

همچنین، Google ممکن است کلمات کلیدی را از پرس و جو (یا متن بسیار مرتبط دیگر) که در توضیحات متا شما یافت می‌شود، پررنگ کند. این به کاربران کمک می کند تا نتایج را اسکن کنند و صفحاتی را پیدا کنند که با نیازهای آنها مطابقت دارد. و این موضوع باعث افزایش نرخ کلیک (CTR ) خواهد شد.
تاثیر توضیحات متا (Meta Description) بر سئو سایت
البته، بهترین کار این است که تا حد امکان متا دیسکریپشن صفحات سایت خود را کنترل کنید. بنابراین می توانید از برند  شخصی خودتان را تقویت کنید.

آیا برای هر صفحه باید توضیحات متا تنظیم کنید؟

تنظیم توضیحات متا (Meta Description) برای تمام صفحات شما ایده خوبی است. اما همیشه اجباری نیست.

گوگل همیشه از توضیحات متا شما استفاده نمی کند. زیرا بر اساس پرسش‌های کاربر یا اطلاعات صفحه، توضیحاتی را بر اساس نوشته شما به‌طور خودکار تولید می‌کند و به کاربر نشان میدهد.
اگر گوگل معتقد باشد که توضیحات متای HTML شما هدف کاربر را برآورده نمی کند، ممکن است یک متای متفاوت برای صفحه شما ایجاد کند.
به عنوان مثال، هنگامی که ما عبارت « بهترین برند قهوه » را جستجو کردیم، گوگل توضیحات متا نوشته شده زیر را نشان داد:
توضیحات متا (Meta Description) html و تاثیر آن در جستجوی گوگل
اگر به نتایج نشان داده شده در بالا توجه کنید میبینید که نتیجه اول فاقد متا دیسکریپسن است. گوگل در نتیجه دوم بخشی از متن صفحه را به عنوان متای صفحه در نظر گرفته و آن را به ما نشان میدهد. در نتیجه سوم کلمه کلیدی فوق باز هم همین طور، گوگل بخشی از متن صفحه را به عنوان متای صفحه به ما نشان میدهد.
وقتی Google توضیحات متا شما را نمایش می‌دهد، فرصتی برای شما فراهم می‌کند که یک بخش قانع‌کننده و قابل کلیک را ارائه دهید. با قرار دادن توضیحات متا، شانس بیشتری برای جذب کاربر و گرفتن کلیک بیشتر دارید.
توجه کنید که : با استفاده از ابزارهای مختلفی مثل سایت semrush و یا ابزار اسکریمینگ فراگ  می‌توانید به سرعت بررسی کنید که کدام بخش از صفحات سایت شما دارای توضیحات است یا اینکه تکراری بود و یا فاقد توضیحات متا است.

چگونه توضیحات متا  مناسبSEO بنویسیم ؟

قوانین زیر را برای نوشتن توضیحات متا (Meta Description) خوب استفاده کنید.
1. طول توضیحات متا را تا 105 کاراکتر (یا 680 پیکسل) قرار بدهید.
2. کلمه کلیدی هدف خود را در بخش توضیحات متا صفحه وارد کنید.
3. برای کاربر توضیح بدهید که چه چیزی میخواهد در صفحه ببینید؟
4. متای صفحه شامل یک فراخوان برای اقدام (call to action)  باشد.
5. اطمینان حاصل کنید که هر صفحه دارای توضیحات متا منحصر به فرد است.
6. اطلاعات مهم محصول را در بخش متا درج کنید.

1. طول توضیحات متا را تا 105 کاراکتر (یا 680 پیکسل) قرار بدهید.

آیا میدانید که توضیحات متا (Meta Description) چقدر باید باشد؟
نتیلا توصیه می کند که طول توضیحات متا 680 پیکسل یا حدود 105 کاراکتر باشد. این به شما فضایی برای نوشتن یک خلاصه موثر می دهد. در حالی که خطر کوتاه شدن در SERP را کاهش می دهد. چرا که در صورتی که توضیحات متای شما بیشتر از  کاراکتر باشد گوگل بخشی از آن را در نتایج جستجوی خود به کاربر نشان نمیدهد.
در حالی که از نظر فنی محدودیتی برای طول توضیحات متا HTML وجود ندارد، Google بر اساس مقدار فضای موجود، قطعات را کوتاه می‌کند. و توضیحات متا کوتاه شده می تواند به CTR شما آسیب برساند.
به طور کلی، گوگل توضیحات متا را در حدود 960 پیکسل (تقریباً 152 کاراکتر) روی دسکتاپ  نمایش میدهد. و 680 پیکسل (تقریباً 105 کاراکتر) در موبایل نیز قابل نمایش است.
البته ممکن است شما مقدار کاراکتر بیشتری نیز در نتایج جستجو مشاهده کنید اما مقدار 155 کاراکتر یک توصیه متداول برای طول توضیحات متا است.
تعداد دقیق کاراکترهای نمایش داده شده در یک بخش به عوامل مختلفی بستگی دارد، مانند:
  • دستگاه کاربر (به عنوان مثال، فضای بیشتری در دسکتاپ نسبت به تلفن همراه وجود دارد).
  • عرض کاراکترها (به عنوان مثال، “m” از پیکسل های بیشتری نسبت به “i” استفاده می کند).
  • عبارت جستجوی کاربر (یعنی کلمات در صورت پررنگ شدن پیکسل های بیشتری را اشغال می کنند).
توجه کنید که : اطلاعات مهم را نزدیک در ابتدای توضیحات متا خود قرار دهید. برای جلب توجه خوانندگان و جلوگیری از کوتاه شدن اطلاعات مهم این کار باید صورت بگیرد.

2. کلمه کلیدی هدف خود را در بخش توضیحات متا صفحه وارد کنید.

هر توضیحات متا (Meta Description) باید شامل “کلمه کلیدی اصلی صفحه” باشد. کلمه کلیدی اصلی صفحه همان عبارت جستجوی اصلی که می خواهید صفحه برای آن رتبه بندی شود را میگویند.

این توصیه به طور مستقیم بر SEO سایت شما تأثیر نمی گذارد. اما می تواند کاربران را تشویق به کلیک کردن کند. به خصوص به این دلیل که گوگل اغلب کلماتی را که در پرس و جو ظاهر می شوند یا مترادف آن هستند پررنگ می کند.

فرض کنید می‌خواهید صفحه سایت خود را برای عبارت کلیدی «بهترین کفش‌ برای کوهنوردی » رتبه‌بندی کنید.
رتبه بندی سایت برای کلمه کلیدی خاص در توضیحات متا (Meta Description)

در این جستجو با اینکه وب سایت k2iran.com دارای رتبه اول در نتایج جستجوی گوگل است اما به دلیل نداشتن توضیحات متا و اینکه به طور خاص اشاره به کلمه کلیدی مد نظر کاربر نکرده است کاربر ممکن است رغبتی برای کلیک روی این سایت نداشته باشد و سراغ وب سایت بعدی برود.( به دلیل آنکه توضیحات اولیه مورد نیاز کاربر برای او نمایش داده نشده است).

اما وب سایت بعدی که نمایش داده شده است،  دیجی کالا بوده و توضیحات متا به دلیل پررنگ بودن و برطرف کردن بخشی از نیازهای اطلاعاتی کاربر بیشتر مورد توجه او قرار گرفته و احتمالا دارای نرخ کلیک بیشتر خواهد بود.

3. برای کاربر توضیح بدهید که چه چیزی میخواهد در صفحه ببینید؟

درک هدف جستجو (آنچه جستجوگر می خواهد به آن دست یابد) کلید نوشتن یک توضیحات متا موثر است.
هنگامی که شخصی کلمه خلیدی “خرید خانه” را جستجو می‌کند، دیوار با صحبت در مورد  خرید انواع خانه نوساز با قیمت مناسب  کاربران را تشویق می‌کند تا روی آن کلیک کنند.
تاثیر توضیحات متا (Meta Description) در سئو سایت
به عنوان مثال زمانی که کاربر کلمه کلیدی ” خرید دوچرخه” را جستجو میکند. ترب این امکان را میدهد تا چند نمونه دوچرخه برای انتخاب سریع به کاربر نمایش دهد.
توجه کنید که : قبل از نوشتن توضیحات متا، تجزیه و تحلیل هدف جستجو را انجام دهید. به طوری که بتوانید به کاربران اطمینان دهید که آنچه را که به دنبال آن هستند را در اختیار دارید.

4. متای صفحه شامل یک فراخوان برای اقدام (call to action)  باشد.

Call to Action (CTA) به کاربران می گوید که در مرحله بعد چه کاری باید انجام دهند. از آنها در توضیحات متا (Meta Description) صفحه خود برای درخواست کلیک کردن روی نوشته صفحه استفاده کنید.
به طور مثال نمونه های زیر میتواند به عنوان چند CTA باشد :
  • خرید آنلاین.
  • بیشتر بدانید.
  • رایگان امتحان کنید.
CTA ها جملات ضروری هستند ، آنها با یک فعل شروع می شوند و خوانندگان را تشویق می کنند تا اقدام کنند. نوشتن مستقیم می‌تواند توضیحات متا را مختصر، جذاب‌تر و متقاعدکننده‌تر کند.
آیا میدانید قبل و بعد از CTA باید به چه نکاتی باید توجه داشته باشید؟
قبل: چمدان، انواع پ لوازم جانبی سفر و موارد دیگر در وب سایت ما موجود است. با هر خریدی می توان به راهنمای سفر رایگان دسترسی داشت.
بعد از: خرید آنلاین چمدان و لوازم جانبی مسافرتی. با هر خرید راهنمای سفر رایگان و کد تخفیف دریافت کنید.
CTA ها را در توضیحات متا خود بگنجانید تا کلیک های بیشتری دریافت کنید.

5. اطمینان حاصل کنید که هر صفحه دارای توضیحات متا منحصر به فرد است.

برای هر صفحه ای که ممکن است در Google ظاهر شود یک توضیحات متا (Meta Description) منحصر به فرد بنویسید. به این ترتیب، می توانید به کاربران بگویید که هر صفحه دقیقاً درباره چه چیزی است. و CTR خود را به حداکثر برسانید.
توضیحات متا تکراری و کلی برای صفحه ، ارزش خاصی اضافه نمی کنند. و قطعاً آنچه را که در یک صفحه خاص پیدا خواهید کرد، توصیف نمی کنند.
اگر برای نوشتن توضیحات متا به صورت دستی وقت ندارید، می توانید از ابزارهای نوشتن هوش مصنوعی مانند ContentShake AI برای خودکار کردن این فرآیند استفاده کنید.
و اینکه یا نوشتن توضیحات متا برای مهمترین صفحات را در اولویت قرار دهید تا زمانی که برای نوشتن بقیه صفحات  وقت پیدا میکنید.

6. اطلاعات مهم محصول را در بخش متا درج کنید.

اگر در حال نوشتن توضیحات متا برای صفحه محصول هستید، باید اطلاعاتی در مورد ویژگی ها، مزایا و آمار کلیدی محصول ارائه دهید. به این ترتیب، کاربران می دانند که روی نتیجه ای کلیک می کنند که با هدف و انتظارات آنها مطابقت دارد.
یک توضیحات متا خوب برای صفحه محصول باید موارد زیر را ذکر کند:
  • نام محصول و مدل های آن در صورت وجود.
  • قیمت محصول و هرگونه تخفیف یا پیشنهاد خاص.
  • ویژگی ها و مزایای محصول.
  • در دسترس بودن محصول و نحوه ارسال محصول.
با گنجاندن این جزئیات، می توانید توضیحات متا خود را برای مشتریان بالقوه مرتبط تر و جذاب تر کنید.
به عنوان مثال، در اینجا یک متا توضیحات بهینه شده برای یک صفحه محصول آمده است:
چگونه توضیحات متا (Meta Description) را بهینه کنیم ؟
بینید که چگونه دیجی کالا با نوشتن توضیحات متا (Meta Description) درست و تاکید بر اینکه صرفا یک عدد در انبار باقی مانده است و ارائه اطلاعات رنگ، مدل و سایر اطلاعات تلاش در جذب کلیک کاربر دارد.
این توضیحات متا به کاربران یک دید کلی از محصول و مشخصات آن می دهد.
کاربرانی که به‌دنبال این نوع کفش‌ها هستند، به احتمال زیاد روی این نتیجه کلیک می‌کنند تا روی یک کفش عمومی که هیچ اطلاعاتی از محصول ارائه نمی‌دهد.

ابزارهای توضیحات متا  (Meta Description)

از ابزارهای نوشتن توضیحات متا برای صرفه جویی در زمان و افزایش CTR ارگانیک خود استفاده کنید:

Site Audit  : با این ابزار وب سایت خود را برای تشریح متا گم شده و تکراری بررسی کنید.

On Page SEO Checker : با این ابزار ببینید آیا گوگل توضیحات متا شما را بازنویسی می کند یا خیر.

Google / Keyword Overview:  با این ابزار متای رقبای خود را مرور کنید .

PageImprove: با این ابزار توضیحات متای صفحه خود را به روشی آسان به روز کنید.
SplitSignal: این ابزار کمک میکند تا تست های A/B را روی توضیحات متا خود انجام دهید.

Site Audit :

این ابزار سایت شما را از نظر مسائل فنی مختلف سئو بررسی می کند. این بررسی شامل توضیحات متا مفقود شده و تکراری است.
برای شروع، دامنه خود را وارد کرده و روی «Start Audit» کلیک کنید.
بررسی توضیحات متا (Meta Description) با ابزار Site Audit
زمانی که تجزیه و تحلیل کامل شد، به برگه “Issues” بروید.
استفاده از ابزار site audit برای آنالیز متا صفحه سایت
به قسمت «Search by check» بروید و «توضیحات متا (meta description) » را وارد کنید.
اگر خطای «# صفحه دارای توضیحات متا تکراری هستند» را مشاهده کردید، روی پیوند کلیک کنید تا URL های تحت تأثیر را ببینید.
آموزش استفاده از site audit برای توضیحات متا (Meta Description)
از فلش ها برای مشاهده URL هایی استفاده کنید که توضیحات متا را به اشتراک می گذارند.
آموزش site audit برای metadiscription
اطمینان حاصل کنید که هر یک از این صفحات دارای توضیحات متا منحصر به فرد هستند.
پس از اتمام کار، به تب «Issues» برگردید.
اگر اخطار «# صفحه توضیحات متا ندارند» را می‌بینید، روی پیوند کلیک کنید تا نشانی‌های اینترنتی آسیب‌دیده را ببینید.
استفاده از وب site audit meta discription
حال میتوانید با بررسی لینک های داده شده اقدام به نوشتن توضیحات متا برای صفحات کنید.

On Page SEO Checker

On Page SEO Checker صفحات شما را تجزیه و تحلیل می کند تا ببیند آیا گوگل توضیحات متا شما را بازنویسی می کند یا خیر.
برای شروع، وارد وب سایت مورد نشر شده و یا با کلیک روی لینک داده شده وارد بخش ابزار آنالیز وب سایت سمزاش شده و دامنه خود را وارد کرده و روی «Get ideas» کلیک کنید.
آموزش On Page SEO Checker
سپس، دستورات را دنبال کنید تا جستجوگر SEO در صفحه را پیکربندی کنید. شما باید یک یا چند کلمه کلیدی هدف را برای هر URL تعیین کنید.
هنگامی کهتنظیمات کامل شد، به جدول “صفحات برتر برای بهینه سازی(TOP pages to optimize) ” به پایین بروید. صفحه ای را برای کاوش انتخاب کنید و روی دکمه “# ideas” در سمت راست کلیک کنید.
آموزش semrusjبرای آنالیز سئو وب سایت برای توضیحات متا (Meta Description)
سپس به بخش «محتوا (Content)» بروید.
اگر توضیحات متا (Meta Description) HTML شما با آنچه که گوگل در نتایج جستجو نشان می دهد مطابقت نداشته باشد (برای یک یا چند کلمه کلیدی هدف)، این ابزار به شما توصیه می کند که “یک متا توضیحات مرتبط تر را ارائه دهید.”
همانند تصویر زیر آموزش را دنبال کنید :
استفاده از سم راش برای سئو سایت
 همانند
آموزش semrush برای سئو سایت
برای مشاهده کلمه کلیدی موثر و “SERP Meta Description” نمایش داده شده در Google روی “Show more” کلیک کنید. این بخش می تواند به شما در درک بهتر نحوه نوشتن متا دیسکریپشن کمک کند.

توجه کنید که :

اگر گوگل توضیحات متا را برای کلمات کلیدی ویژه تر بازنویسی کند، لزوماً مشکلی نیست. اما باید سعی کنید حداقل توضیحات متا را برای کلمه کلیدی اصلی خود کنترل کنید.
اگر توضیحات متای HTML شما با آنچه گوگل در نتایج جستجو نشان می دهد مطابقت داشته باشد (برای هر کلمه کلیدی هدف)، این تاییده را خواهید دید:
استفاده از ابزار سمراش برای سئو سایت

Google / Keyword Overview

اگر هنگام نوشتن توضیحات متا (Meta Description) به ایده جدید دارید، کلمه کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید. و به بخش های رقبای برتر خود نگاه کنید.

اما به خاطر داشته باشید که گوگل نتایج جستجو را بر اساس موقعیت مکانی، سابقه جستجو و موارد دیگر شخصی سازی می کند.

PageImprove

PageImprove به روز رسانی توضیحات متا (و سایر عناصر سئو) را در سایت شما سریع و آسان می کند. نیازی نیست هر بار وارد سیستم مدیریت محتوا شوید یا از یک توسعه دهنده کمک بگیرید.
برای نصب افزونه PageImprove Google Chrome، میتوانید با اضافه کردن این افزونه به گوگل کروم از آن استفاده کنید.

SplitSignal

 

این ابزار یکی از ابزارهای پولی سمراش به حساب می آید که به شما امکان می دهد توضیحات متا خود را A/B تست کنید—یعنی گزینه های مختلف را مقایسه کنید و بر اساس داده های کلیک واقعی ببینید کدامیک بهترین عملکرد را دارند. این ابزار (SplitSignal) همچنین به شما اجازه می دهد تا آزمایشات سئو را روی برچسب های عنوان، هدرها و موارد دیگر انجام دهید.

To the Web’s SERP Preview Tool

To The Web یک ابزار مفید است که قابلیت بررسی توضیحات متا را به صورت رایگان ارائه می دهد.
این ابزار طول توضیحات متا را به مقیاس پیکسل به شما نشان میدهد. و یک پیش نمایش از نتایج دسکتاپ و موبایل ارائه می دهد.
چیزی که شما مشاهده خواهید کرد شبیه عکس زیر خواهد بود:
استفاده از ابزار web search برای بهینه کردن توضیحات متا meta discription

سخن پایانی

رسیدن به محتوای کاربر پسند و در نتیجه افزایش رتبه در موتورهای جستجو مستلزم داشتن دانش لازم و آگاهی درباره الگوریتم های موتورهای جستجو مثل گوگل می باشد. یکی از بخش های مهم هر صفحه یا نوشته که کاربران در اولین قدم در نتایج جستجو گوگل با آن روبرو میشوند عنوان نوشته و سپس متا صفحه ( meta description) است.
توضیحات متا در همان قدم اول میتواند کاربر را راضی کند تا برای دریافت نتیجه جستجو و یا خرید محصول یا خدمات قدم به سایت شما بگذارد و این اولین مرحله ارتباط موثر با مشتری است. در این نوشته تلاش کردیم تا با ارائه مطالبی مفید درباره توضیحات متا و هر آنچه که لازم است تا شما درباره آن بدانید شما را با این مهم آشنا کنیم.
اگر سوال و یا نظری دارید ما را در بخش کامنت ها مطالع کنید. خوشحال خواهیم شد میزبان کامنت های شما باشیم.
منبع: بر اساس برداشتی از مقاله وب سایت semrush.

مطالب مرتبط را ببینید

جدیدترین الگوریتم گوگل

گوگل به طور مداوم الگوریتم‌های خود را برای بهبود کیفیت نتایج جستجو به‌روزرسانی می‌کند. در این مقاله، جدیدترین الگوریتم های گوگل را معرفی و توضیح می‌دهیم.   الگوریتم به روزرسانی محتوای مفید

مطالعه مقاله کامل
راهنمای تولید محتوا

راهنمای تولید محتوای جذاب

راهنمای تولید محتوا برای سایت در دنیای امروز، تولید محتوا یکی از مهم ترین فعالیت های کسب و کارهای آنلاین است. با تولید محتوای باکیفیت و جذاب، می توان مخاطبان زیادی را

مطالعه مقاله کامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین الان شمارتو ثبت کن بدون پرداخت هزینه مشاوره رایگان بگیر

از 20% تخفیف ویژه لذت ببر

مشاوره رایگان برا کسب و کارت دریافت کن